Gears of War 5! Ο...βετεράνος των games!

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και σήμερα θα σας πω την γνώμη μου για το ολοκαίνουριο Gears of War 5, το sequel της γνωστής σειράς από την Epic Games και The Coalition, το οποίο ακολουθεί τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Gears of War 4.


Αρχικά, το Gears of War είναι ένα από τα πολυαγαπημένα μας games, για ακόμα μια φορά υποστηρίζοντας το co-op mode σε όλες τις συμβατές κονσόλες, ακόμα και στο PC, διατηρώντας την πρωτιά στο είδος του. Φέτος, το Gears 5 παρουσιάζει και το 3-player co-op, το οποίο υποστηρίζει από 1 έως 3 παίκτες, καθώς και το online multiplayer όπου μπορούμε να παίξουμε με τους φίλους μας όπου κι αν είναι, ακόμα και σε campaign

Για πρώτη φορά, το Gears 5 δεν έχει περιορισμένο χάρτη αλλά είναι semi-open world όπου ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει σχεδόν τα πάντα. Ο παίκτης πλέον έχει την επιλογή να ακολουθεί την ιστορία ή να κάνει side missions τα οποία έρχονται με τα υπέρ και τα κατά τους. Το υπέρ είναι ότι μπορείς να μαζέψεις έξτρα σφαίρες, όπλα, components (τα οποία θα δούμε παρακάτω), κλπ αλλά το κατά είναι ότι ακριβώς όπως και το main quest περιέχει μεγάλες επιθέσεις των Swarm.

Το Gears 5 φέτος πρόσθεσε και τον Jack, το AI Android το οποίο είναι playable ως τρίτος player και πρόσθεσε αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο game όπως τα upgrades, προσφέροντας έξτρα βοήθεια στους παίκτες. Όπως ανέφερα παραπάνω, το Gears 5 κατακλύζεται με horde attacks των Swarm και η βοήθεια του Jack αποδεικνύεται πολύτιμη. Επίσης προστέθηκε το ολοκαίνουριο Escape Mode το οποίο περιέχει ένα μικρό campaign με ομάδα 3 ατόμων, Mac, Lahni και Keegan, το οποίο ξεκινάει με ελάχιστα όπλα και πρέπει να αποδράσεις, και συνεχίζει με all-out war με κανονική ποσότητα όπλων. Έχει ακόμα περιθώρια για βελτίωση αλλά, γνωρίζοντας την Epic Games και την σκληρή δουλειά τους, είμαστε θετικοί.

Φέτος προστέθηκε μία νέα γκάμα όπλων καθώς και τα πολυαγαπημένα Lancer, Longshot, Gnasher και επιτέλους, το Hammer of Dawn το ικανοποιητικό, υπέρτατο όπλο το οποίο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στα προηγούμενα Gears of War. Από το Gears 5, για ακόμα μια φορά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Marcus Fenix, ο λατρεμένος, βετεράνος πλέον, πρωταγωνιστής των πρώτων Gears of War καθώς και οι Damon Baird και Augustus Cole.

Από άποψη gameplay, το campaign είναι αρκετά ικανοποιητικό, πάντα συγκριτικά με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς. Παρόλα αυτά, εμφανίζει αρκετά bugs και απότομα fps drops σε ορισμένα σημεία που για κάποιους μπορεί να φανεί εκνευριστικό. Κατά τα άλλα, προσφέρει πανέμορφα περιβάλλοντα, από χιόνια και πάγους έως πόλεις και ερήμους. Επιπλέον, επιτέλους προστέθηκε map το οποίο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. 



Τέλος, oι αντίπαλοι (swarm και όχι μόνο) πλέον έχουν health bars! Το Gears 5, εκτός από την νέα γενιά τεράτων, έχει AI Androids τα οποία είναι πλέον υπό την κατοχή των Leeches, ένα είδος των Swarm, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας του gameplay και προσθέτοντας μια διαφορετική πινελιά στο παιχνίδι

H Epic Games δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επόμενο Gears of War αλλά ως λάτρεις της σειράς, δεν παύουμε να ελπίζουμε. 

---

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το άρθρο. Αν έχετε απορίες, μην διστάσετε να μας ρωτήσετε!

Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!

----

Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!

Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2019

2 Σχόλια