Οικογένεια Γάταμς!


Γεια σας!
 
Είμαι η Γεωργία και σήμερα θα σας γράψω μια ιστορία.Βασικά τη ρουτίνα μου με τα πιο ιδιαίτερα πλάσματα που μπορούμε να έχουμε ως κατοικίδια, τις γάτες. Για την ακρίβεια, αυτά μας κάνουν ότι θέλουν, άρα εμείς είμαστε τα κατοικίδια τους!

--------------------------------------------------------------------------

5:20 το ξημέρωμα, μέσα στον ύπνο μου ακούω μικρούς θορύβους απο το σαλόνι.Σηκώνομαι με το ζόρι και μέχρι να φτάσω στο χώρο των θορύβων, ακούγεται κάτι να σπάει. Απο το φόβο μου, τρέχω.Μόλις φτάνω βλέπω τη Νάλα, την μεγάλη μου γάτα πάνω απο τα κομμάτια μιας πορσελάνινης κούκλας, να με κοιτάει με μίσος και περιφάνεια, ενώ νιαουρίζει πολύ δυνατά για το φαγητό της.

5:40 Μέχρι να μαζέψω το χώρο και τα σπασμένα διακοσμητικά, στη κουζίνα φτάνει η Φούσκα, η μικρή γάτα, αρκετά νυσταγμένη, αλλά έτοιμη για φαγητό και η Μαίρη-Λου, η μεσαία σε ηλικία γάτα μου, να νιαουρίζει.


Νάλα και Φούσκα
7:00 Αφού έχουν φάει και με την ενέργεια τους ανεβασμένη απο το φαγητό, δεν με αφήνουν να κοιμηθώ ξανά, ενώ δουλεύω σε λίγες ώρες.Θέλουν αγκαλιές, παιχνίδια και χάδια.Πατούν στο πρόσωπο μου, παίζουν με τα μαλλιά μου και με δαγκώνουν.

9:00 Ετοιμάζομαι για τη δουλεία.Πάλι καλά μέσα στο μπάνιο μαζί μου είναι μόνο η Φούσκα, που με κοιτάει να κάνω μπάνιο και να νιαουρίζει κάθε φορά που της μιλάω.Στο δωμάτιο, πάνω στα ρούχα μου κάθεται η Μαίρη-Λου και δε με αφήνει να τα πάρω, γιατί δε θέλει να φύγω.Αφού τους βάζω λίγο φαγητό ακόμα, παίρνω τα πράγματα μου και πάω προς την πόρτα.Εκεί με περιμένουν και οι τρεις για να τις χαιρετήσω!

18:00 Επιστροφή στο σπίτι!Μόλις βάζω το κλειδί στην κλειδαριά για να ανοίξω την πόρτα, τις βλέπω να με περιμένουν.Νιαουρίζουν και οι τρεις και αφού τις χαϊδέψω πάμε μαζί στην κουζίνα να τους βάλω φαγητό.Καθόμαστε στο καναπέ και κάθε μια που έρχεται για χάδια, την χτενίζω για να μη μαδάει και να είναι όλες καθαρές και περιποιημένες.

20:00 Αφού έχουμε φάει όλοι και βλέπουμε βίντεο και σειρές στον υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα μιλάω και με συγγενείς και φίλους, αρχίζω να διψάω.Σηκώνομαι με τον υπολογιστή ανοιχτό στη σελίδα με τα μηνύματα…Ακούω νιαουρίσματα,απο ένα μικρό τσακωμό.Στην αρχή δε δίνω σημασία, αλλά όσο περνάνε τα λεπτά, με φρίκη, τρέχω και βλέπω στον υπολογιστή να έχουν σταλεί περίεργα μηνύματα, με μπερδεμένα γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, να έχουν σταλεί αιτήματα φιλίας σε αγνώστους και τέλος να έχουν ανοίξει καρτέλες με διάφορες άσχετες σελίδες για μένα.Φυσικά, πάνω στο πληκτρολόγιο κάθεται η Νάλα, ενώ δίπλα απο το ποντίκι κάθετε η Φούσκα.Ενώ η Μαίρη-Λου κάθεται και μας κοιτάει όλους πάνω στη βιβλιοθήκη.

Μαίρη-Λου!
21:00 Πάλι θέλουν φαγητό!Πάλι ρίχνουν πράγματα απο τη βιβλιοθήκη και τα διακοσμητικά απο το τραπέζι και το πάγκο.Σηκώνομαι και τους βάζω το φαγητό τους και μόλις τελειώσουν, τρέχουν στο κρεβάτι τους, έτοιμες για ύπνο.

22:00 Λίγο πριν κοιμηθώ κάνω γυμναστική.Ετοιμάζω το χώρο, τραβάω μερικά έπιπλα και στρώνω το στρώμα για τη γυμναστική.Αφού βάζω τη μουσική έρχεται η Φούσκα και η Μαίρη-Λου.Η μια ξύνει τα νύχια της στο στρώμα και τεντώνεται χωρίς να τη νοιάζει που κάνω απότομες κινήσεις και η άλλη ανεβαίνει στην πλάτη μου και παίζει με τα μαλλιά μου, ενώ μου δαγκώνει τα δάχτυλα.

22:40 Κάνω ντουζ και ετοιμάζομαι για ύπνο.Στο μπάνιο αυτή τη φορά είναι και οι τρεις και με κοιτάνε, γιατί περιμένουν να πάμε στο δωμάτιο.

23:00 Επιστροφή στο δωμάτιο!Μερικές φορές η Νάλα κοιμάται ήδη και ροχαλίζει, οπότε δεν την ενοχλώ. Επίσης, η Φούσκα δεν ανεβαίνει πουθενά μόνη της, άρα ούτε και στο κρεβάτι μας.Αφού νιαουρίζει πολύ δυνατά την ανεβάζω.Η κάθε μια έχει τη θέση της για ύπνο και πριν κοιμηθούμε, τις χαϊδεύω και παίζω λίγο μαζί τους.

24:00 Τις ακούω να γουργουρίζουν και τις βλέπω να κοιμούνται.Είναι το καλύτερο κομμάτι της μέρας μου και με τη σκέψη τους κοιμάμαι και εγώ.


--------------------------------------------------------------------------

Αυτή είναι μόνο μια μέρα απο τη ρουτίνα μας.Μερικές φορές φιλοξενούμε και το Λούη, έναν σκύλο φίλο μας, που τους τρώει το φαγητό, τους λερώνει το νερό και τις ενοχλεί.Αυτή που αντιδρά σε όλα αυτά είναι η Νάλα, που του δίνει μερικές σφαλιάρες πάνω απο το πάγκο, θέση στην οποία κάθεται συνήθως.Η Μαίρη-Λου δεν τον θέλει καθόλου, ενώ η Φούσκα του κάνει νάζια.

Έχω διαβάσει πολλά για τις γάτες, όπως για τις ζημίες και τις ζαβολιές που κάνουν, αλλά οι δικές μου είναι ήρεμες και σπάνια κάνουν κάτι άσχημο.

Δώστε μια ευκαιρία σε μια γάτα να μείνει μαζί σας και δε θα χάσετε!


------------

 Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!
 Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!

-----------

Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2020

1 Σχόλια