Μαθαίνουμε τους Αριθμούς και τα Χρώματα!

 Γεια σας,

είμαι η Γεωργία και σε αυτό το άρθρο στο Art and Stardust! θα σας δείξω δυο παιχνίδια για τα παιδιά που ξεκινούν να μαθαίνουν τους αριθμούς και τα χρώματα.

 
Τα παιχνίδια αυτά είναι για παιδάκια απο 2 έως 4 ετών που ξεκινούν σιγά σιγά να παίζουν και να μαθαίνουν κάθε φορά και κάτι καινούργιο και διαφορετικό.

Τις κατασκευές είναι καλύτερα να τις φτιάξουν οι γονείς και στο κάθε παιχνίδι να υπάρχει επίβλεψη.

Τα υλικά για την πρώτη κατασκευή είναι:

Υλικά για χειροτεχνία 1 με αριθμούς!

1)Χαρτόνι.

2)Μολύβι, γόμα, 

3)Χάρακα, ψαλίδι.


4)Χρώματα.


5)Κουμπιά (ή χάντρες ή χνουδωτές μπάλες).

Εκτέλεση:
Α) Παίρνουμε το χαρτόνι και το τοποθετούμε σε μια σταθερή επιφάνεια.

Χειροτεχνία 1 με αριθμούς, βήμα 1!

Β)Με το χάρακα το χωρίζουμε σε κουτάκια και τα κόβουμε.

Χειροτεχνία 1 βήμα 2!
Χειροτεχνία 1 Βήμα 3!

Γ)Στο κάθε κουτάκι σχεδιάζουμε με το μολύβι έναν αριθμό, απο το 1 μέχρι το 10 και τα χρωματίζουμε με οτι είδος χρώματος θέλουμε. Νερομπογιές, ξυλομπογιές. μαρκαδόρους. Για να τα χρωματίσουμε σωστά βλέπουμε και τι άλλα υλικά έχουμε και τι χρώμα είναι. Για παράδειγμα ένα κουμπί μπλε, μπλε θα είναι και ο αριθμός 1 στο κουτάκι.

Τελικό αποτέλεσμα χειροτεχνία 1!

Δ)Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο! Ο στόχος σε αυτό το παιχνίδι είναι το παιδί να βάλει τα κουμπιά πάνω στο σωστό κουτάκι με τον αριθμό. Σε αυτό το βοηθά το χρώμα και το σχήμα του κάθε αριθμού. Όσο το παιδί τα τοποθετεί του λέμε τον αριθμό και το χρώμα, ώστε να τα ακούει και να τα μάθει σιγά σιγά.

Στο δεύτερο παιχνίδι τα υλικά είναι:

Υλικά χειροτεχνία 2 με αριθμούς!

1) 10 ρολά απο χαρτί υγείας.

2)Ξυλάκια.

3)Χρώματα.

4)
Πινέλα, παλέτα και βαζάκι.

Εκτέλεση:

Α) Παίρνουμε τα ρολά και τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια, ενώ αρχίζουμε να τα βάφουμε.

Χειροτεχνία 2 Βήμα 1!

Β)Βάφουμε και τα ξυλάκια με το αντίστοιχο χρώμα που έχουν και τα ρολά. Σε κάθε χρώμα αντιστοιχεί και ένας αριθμός. Για παράδειγμα το ένα ρολό που είναι μπλε, ταιριάζει σε ένα ξυλάκι που είναι και αυτό μπλε.

Τελικό αποτέλεσμα χειροτεχνία 2!

Γ) Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο! Ο στόχος του παιχνιδιού είναι το παιδί να μάθει αρχικά τα χρώματα και όσο προχωράει το παιχνίδι και τους αριθμούς. Αφήνουμε τα ξυλάκια μπερδεμένα σε μια επιφάνεια και το παιδί παίρνει απο ένα κάθε φορά και το βάζει στο αντίστοιχο ρολό. Όταν τελειώσει η διαδικασία, λέμε στο παιδί τους αριθμούς και το χρώμα, ώστε να τα ακούσει και να τα μάθει.

 

Ελπίζουμε να σας άρεσε και αυτό το άρθρο!

 Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξή σας!

 


Υ.Γ.: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!


Copyrights: Georgia Tzortzatou, Art & Stardust 2021

0 Σχόλια