DIY Ηλιοπαγίδα

Γεια σας!

Είμαι η Κατερίνα και σήμερα σας έχω ετοιμάσει μία αλλιώτικη χειροτεχνία. Θα φτιάξουμε λοιπόν Ηλιοπαγίδα (sun catcher). Η Ηλιοπαγίδα έχει τις ρίζες της στους Ιθαγενείς της Νοτιοδυτικής Αμερικής. Έχει παρόμοια χρήση όπως η Ονειροπαγίδα και γεμίζει τον χώρο μας με ηλιακή ενέργεια, βοηθώντας έτσι στην απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας. Κρέμονται κοντά σε ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα από όπου περνάει απευθείας ηλιακό φως. Φτιάχνονται συνήθως με χρωματιστά γυαλιά ή ιριδίζοντα κρύσταλλα.




Πριν ξεκινήσουμε, να επισημάνω ότι αυτή η κατασκευή είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 10 ετών καθώς στα υλικά συμπεριλαμβάνονται εύθραυστα κρύσταλλα, εργαλεία, πιστόλι θερμόκολλας, ψαλίδι και βαφή σπρέι.



----



Υλικά που θα χρειαστείτε:


•Χαρτόνι από χαρτόκουτο
•Ψαλίδι νυχιών (μυτερές λεπίδες)
•Ψαλίδι χαρτιών
•Πινέλο
•Κόφτης και μυτοτσίμπιδο
•Γάντια μιας χρήσης
•Ποτήρι μιας χρήσης
•Γυαλάκια θάλασσας
•Αλυσίδες
•Ιριδίζοντα κρύσταλλα σε διάφορα σχέδια
•Ιριδίζουσες χάντρες
•Γράνες με θηλή
•Κρικάκια
•Μεγάλο κρίκο
•Στρας
•Βαφή σπρέι Premium Acrylic Paint COSMOSLAC Copper R309 (αυτό το άρθρο ΔΕΝ είναι χορηγία της COSMOSLAC)
•Πιστόλι θερμόκολλας
•Στικ κόλλες σιλικόνης





----




ΒΉΜΑ 1:


Αρχικά, κόψτε το χαρτόνι στο σχέδιο που θέλετε. Μπορεί να είναι φεγγάρι, ήλιος, αστέρι, σύννεφο, λουλούδι, πεταλούδα, φάλαινα, κλπ, κλπ, οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε! Έπειτα πάρτε το ψαλιδάκι νυχιών με τις μυτερές λεπίδες και ανοίξτε 5 (ή όσες θέλετε) τρύπες στο χαρτόνι. 2 στην πάνω μεριά από όπου θα κρεμαστεί η Ηλιοπαγίδα και 3 κάτω όπου θα κρεμαστούν τα κρύσταλλα.





ΒΉΜΑ 2:


Ώρα για βάψιμο! Κόψτε το ποτήρι μιας χρήσης στην μέση και φορέστε τα γάντια. Φροντίστε να βρίσκεστε κοντά σε ανοιχτό παράθυρο. Ρίξτε λίγο λίγο σπρέι στο ποτήρι και με το πινέλο βάψτε το χαρτόνι και από τις δυο πλευρές.

(Τιπ: Αντί να παίρνετε χρώμα με το πινέλο, ρίχνετε αρκετή ποσότητα πάνω στο χαρτόνι και απλώνετε ομοιόμορφα με το πινέλο. Έτσι τελειώνετε πιο γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο χωρίς γραμμές και κενά όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία.)







ΒΉΜΑ 3:


Ας δουλέψουμε πρώτα την κάτω μεριά. Περάστε τα κρικάκια μέσα από τις 3 τρύπες και κλείστε τα με την βοήθεια του μυτοτσίμπιδου.




Έπειτα πάρτε τις γράνες, περάστε στο κέντρο από μια ιριδίζουσα χάντρα και κάντε μια θηλή με το μυτοτσίμπιδο στην άλλη άκρη ώστε να δημιουργηθούν σύνδεσμοι.



Βάλτε 2 συνδέσμους στις 2 πλαϊνές τρύπες και 3 συνδέσμους στην μεσαία τρύπα.



Στην συνέχεια, αν έχετε μονοκόμματη αλυσίδα, κόψτε την σε 6 ίσα κομμάτια με τον κόφτη. Περάστε τα 3 κομμάτια στους συνδέσμους, ύστερα περάστε άλλους 2 συνδέσμους στα πλαϊνά και 3 στην μέση, και μετά προσθέστε και τα άλλα 3 κομμάτια αλυσίδας. Τώρα έχετε 3 μεγάλες αλυσίδες/κρεμαστά.



Πάρτε τα κρύσταλλα, περάστε ένα κρικάκι στην τρύπα τους και ενώστε τα με τις 3 αλυσίδες.







ΒΉΜΑ 4:


Και τώρα ας δούμε την πάνω μεριά. Περάστε ένα κρικάκι στην τρύπα που βρίσκεται στην γωνία του μισοφέγγαρου.

(Τιπ: Αν δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να στρίβει πανω απο την γωνία, φροντίστε να την περάσετε απευθείας στην κάτω μεριά. Εμένα ήταν αρκετά μεγάλο οπότε μπορούσα να το στρίψω από κάτω. Προσοχή για να μην χρειαστεί να το ξαναβγάλετε!)



Στην συνέχεια, περάστε μία μικρή αλυσίδα στο κρικάκι και με άλλο ένα κρικάκι ενώστε την με ένα ιριδίζον κρύσταλλο.



Μετά, περάστε ένα δεύτερο κρικάκι στην γωνιακή τρύπα από την πάνω μεριά και ένα κρικάκι στην δεύτερη τρύπα. Περάστε δυο ίσα κομμάτια μικρές αλυσίδες και ενώστε τες μαζί με άλλο ένα κρικάκι. Περάστε και τον μεγάλο κρίκο και έπειτα κλείστε το κρικάκι με το μυτοτσίμπιδο.






ΒΉΜΑ 5:


Για το τελευταίο βήμα, ετοιμάστε το πιστόλι θερμόκολλας. Ακουμπήστε μερικά γυαλιά θάλασσας στο χαρτόνι ώστε να βρείτε το σημείο όπου θα κολληθούν. Αφήστε 2-3 χιλιοστά κενό ανάμεσα στο κάθε γυαλί ώστε να μοιάζει στο τέλος με ψηφιδωτό. Κολλήστε ένα ένα τα γυαλιά.

(Τιπ: Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ψηφιδωτό κανονικό με αρμόστοκο κλπ. Απλά χρησιμοποιήστε ξυλόκολλα από κάτω αντί για θερμόκολλα.)



Τέλος, κολλήστε και τα στρας διάσπαρτα ανάμεσα και πάνω στα γυαλιά για έξτρα λάμψη. Καθαρίστε τις ίνες που αφήνει η θερμόκολλα.


----


Και η Ηλιοπαγίδα είναι έτοιμη να φέρει θετική ενέργεια στο σπίτι σας!





----




Ελπίζουμε να σας άρεσε αυτή η χειροτεχνία! Θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε τα σχόλια σας και να συζητήσουμε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βλέπετε τα τελευταία νέα μας. Κάντε μας ταγκ για να δούμε τις δικές σας κατασκευές!


Ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας!


----



Υ.Γ: Τα δικαιώματα των κειμένων και κάποιες από τις εικόνες καλύπτονται νομικά! Αν χρειάζεστε κάποιο απόσπασμα από ένα άρθρο, Επικοινωνήστε μαζί μας με ένα προσωπικό μήνυμα!



Copyrights: Katerina Kouki, Art & Stardust 2021

0 Σχόλια